Wil je een marktplaats maken?

Een eigen marktplaats beginnen is niet lastig als u weet wat u moet doen. De eerste stap is het aanschaffen van een advertentie script. Daarnaast zijn webhosting en een eigen domein nodig. Het is noodzakelijk dat u een database kunt aanmaken op uw webhosting pakket.

Een script waarbij dit goed kan kunt u via Wil je een eigen advertentie site bouwen? vinden. Voor het ontwikkelen is de scripttaal PHP gebruikt. Houd in uw achterhoofd dat u ook een database dient aan te maken. De kans is groot dat u ook met het script overweg kunt als u weinig kennis van de techniek heeft. U kunt tijdens het installeren een beheerdersaccount aanmaken, die u later gebruikt voor het beheer van de website.

Via dit beheeraccount kan iedere instellingen van uw website worden aangepast. Hoeveel foto’s maximaal bij een advertentie mogen worden geplaatst, kunt u via het beheerpaneel bijvoorbeeld instellen. Heeft u weinig schijfruimte, dan kunt u het aantal foto’s beperken.

Via een speciaal daarvoor bedoeld formulier kan op een advertentie worden gereageerd. Bij iedere advertentie is dit formulier gemakkelijk tevoorschijn te halen. Het script zal proberen om spam zoveel mogelijk tegen te houden. Het is ook mogelijk voor bezoekers om verdachte advertenties te melden.

U kunt instellen hoe de paginanummering eruit ziet op de site. Hoeveel advertenties er dienen te worden weergegeven per scherm van het advertentie overzicht, is hier ook aan te passen. Verder heeft u complete controle over de kleuren van uw advertentie website.