Wil je een eigen advertentiesite maken?

Er kan voor het bouwen van een advertentie website gebruik worden gemaakt van de programmeertaal PHP. Wanneer u genoeg verstand heeft van programmeren kunt u prima iets schrijven. U kunt daarnaast overgaan tot de aanschaf van een kant en klaar advertentie script.

U kunt met het kopen van een script dat reeds bestaat flink wat ontwikkeltijd besparen. U hoeft immers zelf geen tijd meer te besteden aan het bouwen van een script. Het kopen van een reeds bestaand script zal goedkoper zijn dan het opnieuw laten bouwen van een script. Een ander voordeel van een reeds bestaand PHP script is dat er een duidelijk aanspreekpunt is wanneer er iets mis is.

Is een kant en klaar script precies wat u zoekt? Bezoek dan het artikel Wilt u een eigen marktplaats bouwen?. U kunt de links gebruiken om naar het aanbod te navigeren. Daar kunt u meteen online betalen voor het script. De bestanden downloaden kan meteen zodra u heeft betaald. Er zal verder een e-mail naar u worden gestuurd waarin de download link staat. Mocht het nodig zijn om het script ooit opnieuw te downloaden, dan kunt u de link in de e-mail gebruiken.

Ook blijft een nieuwe versie op deze manier voor u te downloaden. Na het uitpakken van de bestanden kunnen ze naar de webserver gekopieerd worden. Het is ook noodzakelijk om een database aan te maken, wanneer u het script wilt gebruiken. Daarbij is het normaal dat iedere website zijn eigen database krijgt, mocht u meer sites op uw webhosting hebben.

U voert tijdens het uitvoeren van het installatie script de belangrijkste gegevens voor de nieuwe site in. U kunt met het tweede scherm de databaseconnectie instellen. In het 3e scherm mag u zelf de inloggegevens voor uw beheerdersaccount kiezen.