Website software

Wilt u zelf een website maken? Daarbij zal het noodzakelijk zijn om een aantal dingen te regelen. Allereerst zult u een domeinnaam moeten registreren. Kies voor een gemakkelijk in te typen naam. Daarnaast is het afsluiten van webhosting van belang. U dient de bronbestanden van het CMS pakket te kopiëren naar de server.

Veel CMS software is in de programmeertaal PHP geschreven. Bij veel hostingproviders kunt u probleemloos een PHP webhostingpakket afsluiten. Toch is het wel handig hier op te letten bij het kiezen van uw webhosting pakket. Ook is het raadzaam om te kijken of databases aanmaken met het webhosting pakket kan op het moment dat u een pakket wilt afsluiten.

Een systeem dat werkt met een installatiescript is via te vinden. Als u de links volgt komt u uiteindelijk terecht op de website van de aanbieder. Een onderdeel van het CMS pakket is het beheerpaneel. De instellingen van uw website zijn via het beheerpaneel aan te passen.

Per pagina kunt u relevante zoekwoorden opgeven in het beheerpaneel van het content management systeem. De door u ingevoerde gegevens worden vervolgens door het content management systeem in een voor de zoekmachines begrijpbaar formaat doorgegeven. U kunt een klantenoverzicht aan uw website toevoegen, waarin u een klantlogo met een link naar de website van de klant kunt weergeven. Per afzonderlijke klant kunt u beschrijven wat u voor deze klant heeft betekend.

Wilt u een banner toevoegen aan uw website dan is dat kinderspel. Met behulp van het beheerpaneel kan dit gerealiseerd worden. Binnen een banner groep kunt u meerdere banners plaatsen. De banners zullen vervolgens automatisch worden geroteerd.