Website laten maken met CMS programma

Heeft u een abonnement bij een website builder, dan nog zijn er beperkingen. U bent behoorlijk onderworpen aan de mogelijkheden en de onmogelijkheden van de betreffende website builder. Er kan een moment komen waarop u naar een andere website builder wilt overstappen. Vaak bent u dan aangewezen op urenlang content kopiëren en te plakken.

Een CMS is het andere alternatief. Daarbij heeft u een stuk meer vrijheid. De afkorting CMS staat voor content management systeem. Dat klinkt ingewikkeld maar betekent gewoon inhoudbeheersysteem. U kunt er op cms betekenis meer over lezen. Als u wilt kunt u een CMS systeem uitbreiden met extra functionaliteit. Dat is een groot pluspunt van CMS programma’s. Daarnaast zult u webhosting en een eigen domein moeten hebben. Voor een domein en webhosting betaalt u vandaag de dag niet veel meer. Voor een domein zal hoogstens 10 euro per jaar worden gerekend. En voor webruimte zult u hoogstens enkele tientjes per jaar moeten betalen. Soms zult u een aanbieding aantreffen waarbij u het eerste jaar nog minder betaalt.

Per pagina zijn de belangrijkste zoekwoorden in te stellen. Zo krijgt uw website gunstige posities in de zoekmachines. U kunt via de bovenstaande link aan een CMS systeem komen die deze opties biedt. Een laatste optie die we noemen is het inladen van een eigen HTML template. U kunt een dergelijk template door een grafisch ontwerper laten bouwen. En vervolgens in het CMS systeem gebruiken. Zo geeft u toch weer een uniek tintje aan uw website. Bovendien kunt u een met het CMS systeem meegeleverde opmaak selecteren.

Gegevens op de website past u zeer eenvoudig aan. Hiervoor heeft het CMS systeem een uitgebreid beheerpaneel. U komt in het beheergedeelte door in te loggen met uw administrator account. Dit beheer account wordt aangemaakt gedurende de installatie van het CMS systeem. U mag hiervan de username en het wachtwoord kiezen gedurende de installatie. Het aanmaken van extra beheerders is tevens mogelijk. U kunt dan samen aan de website werken.