Uw nieuwe startpagina maken

U zult een Nederlandse startpagina via de zoekmachines snel gevonden hebben. Dit komt omdat startpagina’s een uitvinding van Nederlandse bodem zijn. Hoewel u ze met link directories kunt vergelijken, zien ze er anders uit. Veel Nederlandse websites hebben de opzet van startpagina.nl overgenomen.

Linkbuilding is iets waarvoor startpagina’s uiterst nuttig zijn. Kosteloos kunt u op een aantal verschillende websites een eigen startpagina samenstellen. Zo wordt het mogelijk om wat links naar uw website te bouwen, zonder dat u daarvoor geld hoef te betalen. Wilt u zelf een startpagina website bouwen dan is het slim daarvoor gebruik te maken van een startpaginascript. U heeft een startpagina script, een domein en webhosting nodig voor uw eigen startpagina website. U leest hier meer over in het artikel Eigen startpagina. U kunt met het startpaginascript links verkopen. De links worden geplaatst op de dochterpagina die de bezoeker heeft gekozen.

De gebruikers van uw website kunnen heel gemakkelijk een eigen startpagina maken. Een account registreren kan met behulp van het registratieformulier.. Een startpagina kan met dit account heel makkelijk worden aangemaakt. Natuurlijk moet het dan wel om een eigen startpagina gaan. Heeft u de rechten om de volledige website aan te passne, dan kunt u wel elke startpagina aanpassen die u wilt.

Allereerst zet u de bronbestanden van het startpaginascript over naar de webruimte. Het installatiescript start wanneer u met uw browser naar het adres van uw website navigeert. U kunt enkele gegevens voor de website invoeren tijdens de installatie. Tijdens de installatie bepaalt u bijvoorbeeld uw inloggegevens. Na de installatie kunt u de startpagina website direct vullen met relevante dochterpagina’s en links. Van de verschillende rubrieken op een startpagina kunt u ook weer afzonderlijk de kleuren instellen.