Uw eigen startpagina op touw zetten

Dit is een artikel rondom de programmeertaal PHP. PHP wordt vaak gemaakt voor het bouwen van scripts. Te denken valt aan een marktplaats script of een startpagina script. Interactiviteit en de server laten reageren op de door de gebruiker genomen acties, daar komt PHP bij kijken.

U kunt met PHP op een vrij gemakkelijke manier een database connectie maken. Naarmate u meer ervaring krijgt met PHP en databases leert u complexe structureren in elkaar te zetten. Mocht het programmeren u te veel tijd kosten, dan is het ook mogelijk om reeds bestaande scripts aan te schaffen. Neem het artikel door voor meer informatie. Schaft u een reeds bestaand script aan, dan bespaart u hiermee tijd. U hoeft dan niet zelf te programmeren. Met een kant en klaar PHP script kunt u meteen met uw website beginnen. Dan hoeft u niet te wachten tot het PHP script gereed is. Ook het wachten tot het moment dat u voldoende vertrouwen heeft in het script valt weg.

Bij veel webhosting pakketten is het mogelijk om PHP applicaties te gebruiken. Nadat u de bestanden naar uw webhosting pakket heeft overgezet is het soms nodig om een installatiescript te starten. In een enkel geval is een aanpassing in een configuratie file nodig. De exacte stappen worden in de documentatie van het script vaak goed beschreven. Het toevoegen van functionaliteiten aan het script is vaak ook te doen. Vanzelfsprekend moet u dan wel wat kennis van zaken hebben.

In dat geval is het zelf maken van een PHP script niet nodig. Vertraging kunt u gemakkelijk oplopen als u problemen tegenkomt tijdens het bouwen. U loopt dit risico niet wanneer u een bestaand PHP script aanschaft. Het kopen van een kant en klaar script gaat verder met minder kosten gepaard dan het laten bouwen door een programmeur.