Uw eigen CMS website laten maken

Het maken van een website is niet lastig als u weet welke stappen daaraan verbonden zijn. De eerste stap is het aanschaffen van een content management systeem. Wat verder belangrijk is, is het afsluiten van webhosting met een bijbehorende domeinnaam. Verder is het kunnen aanmaken van een database belangrijk voor het gebruik van content management software. Het CMS systeem zal uw website content naar deze database wegschrijven. Met uw beheerdersaccount kunt op latere tijdstippen toegang krijgen tot het beheerpaneel U kunt het artikel Betekenis CMS raadplegen voor meer informatie over CMS systemen.

Het CMS pakket bevat ondersteuning voor diverse betaal gateways. DigiWallet en Mollie zijn zeer eenvoudig te koppelen aan het in het artikel genoemde CMS pakket. De voorkeursmethode kan zo eenvoudig door u worden gekoppeld. Het beheergedeelte bestaat uit verschillende beheerschermen. Elk scherm zal zich beperken tot een los onderdeel van uw website. Verstand van de techniek is voor het doorvoeren van een wijziging niet noodzakelijk. Iedereen kan op deze wijze relatief eenvoudig een website beginnen.

U kunt het basispakket uitbreiden met behulp van verschillende add-ons. Er bestaat bijvoorbeeld een extensie waarmee u snel een linkportaal in elkaar zet. En een andere uitbreiding zorgt ervoor dat er eenvoudig een marktplaats website te maken is. De extensies zijn stuk voor stuk in PHP ontwikkeld. Bij de CMS software zitten een aantal thema’s waaruit u kunt kiezen voor uw website. U kunt via het beheergedeelte per gedeelte van uw website aangeven wat de belangrijkste zoekwoorden zijn. U hoeft alleen de gegevens in te vullen en zich verder niet over de technische invulling te bekommeren. Veel CMS systemen houden rekening met hoe de zoekmachines deze gegevens aangeleverd willen krijgen.

Ieder beheerscherm gaat over een afzonderlijk gedeelte van uw site. Verstand van de techniek is voor het doorvoeren van een wijziging niet noodzakelijk. Een eigen website beginnen is zo voor iedereen vrij gemakkelijk te doen.