Startpagina beheer

Een variant op het CMS script is het startpagina script. Met een startpaginascript kunt u zelf een startpagina website runnen zonder dat u veel kennis van sites maken hoeft te hebben. Het aanmaken van startpagina’s op uw website wordt zo kinderspel. U kunt zoveel startpagina’s op uw website aanmaken als u wilt. Via een eigen subdomein zal iedere dochterpagina bereikbaar zijn. U hoeft deze subdomeinen niet zelf steeds aan te maken in de nameserver. U kunt de programmeur van het script vaak ook om hulp vragen bij de juiste instellingen op uw server.

Lees door wanneer u graag uw eigen startpagina website wilt beginnen. Een startpaginascript is doorgaans niet te prijzig.. Gebruikers kunnen paginabeheerder worden door een account op uw website aan te maken. Na het inloggen kan men de eigen startpagina aanmaken en vervolgens de inhoud samenstellen. De gebruiker maakt een eigen startpagina met een simpel formulier aan.

Verder heeft het startpaginascript waar u via de link over kunt lezen een andere interessante feature. Een mooie eigenschap is namelijk dat u geld kunt verdienen met het verkopen van links op uw startpagina website. Zelf hoeft u niets te doen voor de plaatsing van die links. Natuurlijk moet de website wel zo interessant zijn dat deze bezoekers aantrekt. Echter wanneer er een link gekocht wordt, controleert het script zelf de betaling en plaatst ook zelf de link.

Verschillende facetten spelen een rol bij het maken van een startpagina website die als kwalitatief wordt gezien. Primair moet de website er voor de bezoekers goed uitzien. Het mag ook niet te lang duren om de website te laden. SSL gebruiken is een pluspunt in de ogen van Google. Is de startpagina website voor de bezoeker goed en interessant? De zoekmachine zal uw website dan ook beter waarderen en belonen met hogere posities in de zoekresultaten.

Het zal meestal om een Nederlandstalige startpagina gaan. Dat is niet vreemd want startpagina’s zijn in Nederland uitgevonden. De structuur en de opmaak zoals wij die van de startpagina’s kennen zul je niet snel in andere landen vinden. Een dergelijk script zal in de regel in PHP worden gemaakt. Het script zal zo zijn opgezet dat de gegevens worden opgeslagen in een database. Het script is makkelijk op uw webhosting pakket te installeren. Vanuit de aanbieder wordt er meestal support geleverd voor de installatie en het gebruik.