Start uw eigen marktplaats

Een extra inkomen is met affiliate marketing op te bouwen als u het serieus aanpakt. Met affiliate marketing kunt u optreden als een verkoopkanaal voor andere aanbieders van producten. Zou u bepaalde producten toch al aan anderen aanraden? Als u dan aan de promotie van het product kunt verdienen, is dat natuurlijk prachtig. Heeft u een eigen website, dan is het mogelijk om u daarmee aan te melden bij een affiliatenetwerk zoals Daisycon. Deze website kan diverse vormen hebben.

Sommige affiliate websites zijn gemaakt in de vorm van een affiliate webshop. Dit heeft het uiterlijk van een webshop. Met een affiliate webshop hoeft u echter zelf de producten niet naar de klant te verzenden. U heeft geen voorraad, maar verdient toch wanneer er via u een product of dienst is afgenomen. Voor affiliate marketing kunt u ook een reguliere website gebruiken. Dit is een peuleschil wanneer u daarvoor een marktplaats script gebruikt. Zou u op deze manier te werk willen gaan, raadpleeg dan Een eigen advertentie website bouwen. U hoeft alleen de advertenties te plaatsen voor de producten.

Houd er wel rekening mee dat het script een database zal gebruiken. U kunt inloggen met beheerrechten op de beheeromgeving. Omdat u beheerrechten heeft, kunt u alles rondom uw website aanpassen via het beheerpaneel. Diverse betaalgateways worden ondersteund. U kunt zo kiezen voor de payment gateway die uw voorkeur geniet. De prijs voor het plaatsen van een advertentie kunt u bijvoorbeeld met uw beheeraccount instellen.

Men kan een reactie aan de adverteerder sturen via de advertentie. Met 1 muisklik haalt u dat formulier tevoorschijn. Daarbij let het script op of er spam wordt ingevuld. Verdachte advertenties kunnen door bezoekers ook worden gemeld bij u. Bij de advertentie zijn de laatste biedingen te zien. U kunt met een eigen advertentie website tegen een bepaald bedrag aanbieden om advertenties bovenaan te laten staan. Uit welke opties men kan kiezen, dat kunt u eenvoudig instellen in de beheeromgeving. U kunt verder nog banners bovenaan en onderaan de site plaatsen. U kunt bijvoorbeeld AdSense plaatsen op affiliate banners.