Start een eigen webshop

Via een webwinkel kunt u via het internet uw eigen producten verkopen. U kunt daarbij een veelvoud aan betaalmethoden aanbieden. U ontvangt automatisch een e-mailbericht wanneer er een bestelling wordt gedaan. De informatie die nodig is voor de verzending van de goederen vindt u in deze e-mail. Verder kan het PHP script draaien op uw eigen hostingpakket. Via een FTP client zet u de bestanden op het hostingpakket. Bezoekt u vervolgens uw nieuwe website met uw browser, dan wordt een installatiescript gestart. De absoluut noodzakelijke dingen die nodig zijn om de webshop te laten draaien, kunt u tijdens de installatie instellen.

Het helpt daarbij wanneer u een goed PHP script gebruikt. Meer informatie voor een script om een eigen webwinkel te runnen, is te vinden op de website Een eigen webshop beginnen. Via een beheerpaneel beheert u heel makkelijk de voorraad. Via een FTP programma plaatst u het script op een webhosting pakket. Met de beheeromgeving kunt u de website inrichten. Via de beheeromgeving kunt u ook de plaatjes van producten uploaden.

U kunt de beheeromgeving gebruiken voor het invullen van het aantal producten in uw voorraad. Bij elk product in uw webwinkel is het ook mogelijk om afbeeldingen toe te voegen. Wanneer een product niet in de voorraad aanwezig is, zal de koper een melding zien op de website. Ook kunnen de kleuren van uw website met behulp van de beheeromgeving aangepast worden. U kunt verschillende banners toevoegen aan uw website. Het uploaden is gemakkelijk te doen met uw browser als u naar de beheeromgeving gaat. Relevante informatie voor Google is eveneens in de beheeromgeving in te voeren. Dit is de kans om op uw eigen hostingpakket een betaalbare PHP webshop te beginnen. U plaatst via FTP de bestanden op de server. De installatie wordt geactiveerd tijdens uw eerste bezoek met uw browser. Tijdens de installatie kunt u zaken instellen die nodig zijn om de webshop te laten functioneren.