Nieuwe startpagina maken

Meer informatie over PHP is in dit artikel te vinden. Men kiest bij het bouwen van web scripts vaak voor PHP. Te denken valt aan een marktplaats script of een startpagina script. Met slechts HTML en CSS kan er niet voldoende interactiviteit in de website worden ingebouwd.

Via PHP kunt u vrij simpel een database gebruiken om gegevens in op te slaan. Verdiept u zich in PHP, dan is het na een tijdje mogelijk om ook de wat moeilijker samengestelde websites in elkaar te zetten. Mocht het programmeren u te veel tijd kosten, dan is het ook mogelijk om reeds bestaande scripts aan te schaffen. Meer informatie hierover is te vinden op de pagina Eigen startpagina maken. Koopt u een kant en klaar PHP script, dan scheelt dat u uiteraard tijd. U hoeft dan niet zelf te programmeren. U kunt meteen starten als u een kant en klaar script koopt. U hoeft niet te wachten tot het script klaar is. Ook het wachten tot het moment dat u voldoende vertrouwen heeft in het script valt weg.

Bijna bij ieder webhosting pakket kunt u PHP scripts draaien. Wel is het nodig om de bestanden te kopiëren naar de server en eventueel moet u een installatie script draaien. In een enkel geval is een aanpassing in een configuratie file nodig. Documentatie is vaak goed te vinden als u wilt weten wat de exacte stappen voor de installatie zijn. Een script is vaak zo gemaakt dat het eenvoudig uit te breiden is. Dan is het wel belangrijk dat u iets van PHP weet.

U hoeft dan niet meer zelf een script te maken. Het oplopen van vertraging is reëel als u tegen complexe zaken aanloopt tijdens het bouwen van het PHP script. Het aanschaffen van een kant en klaar script zorgt ervoor dat u niet in die situatie terechtkomt. Kosten kunnen hoog oplopen bij het zelf laten bouwen van een PHP script.