Je eigen website laten maken met CMS

Wilt u uw website eenvoudig beheren, dan kunt u hiervoor een CMS programma gebruiken. Bovendien als u geen technische kennis heeft, kunt u gemakkelijk met een CMS uw site beheren. Zo wordt de door u ingevoerde content in de juiste opmaak weergegeven. U kunt de website inhoud zonder layout invoeren in het beheerpaneel. Het CMS heeft meestal een aantal layouts waaruit u kunt kiezen.

Een andere mogelijkheid is het gebruik van een CMS systeem. Daarbij heeft u een stuk meer vrijheid. Voluit geschreven staat CMS voor content management systeem. Dat klinkt ingewikkeld maar betekent gewoon inhoudbeheersysteem. Op Een website laten maken met CMS programma kunt u over dergelijke systemen meer lezen. U kunt bij een CMS pakket wel functionaliteiten toevoegen. Ten opzichte van website builders is dit een groot pluspunt van CMS software. U zult verder webhosting en een domeinnaam nodig hebben. Beiden zijn niet duur. Voor een domein zal hoogstens 10 euro per jaar worden gerekend. En voor webruimte zult u hoogstens enkele tientjes per jaar moeten betalen. En het komt regelmatig voor dat u voor het eerste jaar heel amper hoeft te betalen.

Een gratis CMS is WordPress. Problemen met de performance liggen echter op de loer als u de instellingen van uw website niet goed zet. Het gevolg is dat de techniek toch te veel van uw aandacht kan opeisen. Daarom kunt u daarbij eens kijken naar een commercieel CMS pakket dat deze problemen niet heeft. Zo voorkomt u dezelfde problemen in het geval dat bij het gratis pakket WordPress. Op deze manier begint u een stuk fijner aan uw eigen website.

Een wijziging aan de website is gemakkelijk door te voeren. Dat doet u via het beheeromgeving van het CMS systeem. Met uw administrator account kunt u inloggen in het beheerpaneel. Gedurende het installeren van het CMS systeem wordt dit administrator account gecreëerd. De installatie zal hiervoor een gebruikersnaam en wachtwoord aan u vragen. Het toevoegen van extra beheerders is verder mogelijk. Dit maakt een CMS systeem uiterst handig voor het werken met een groep.