Je eigen CMS website beginnen

Steeds meer particulieren beginnen een eigen website sinds domeinnamen en hosting betaalbaar geworden zijn. In het geval u gaat beginnen met een eigen website, dan is het het verstandig hier een beheertool zoals een CMS programma voor te gebruiken. Dit systeem zorgt ervoor dat u met relatief weinig technische kennis uw website kunt aanpassen. Er zijn verschillende vormen van CMS pakketten. Wilt u meer weten dan is het artikel Een website maken een goed beginpunt. Op die website kunt u ook aanbevelingen vinden van bepaalde CMS software. Een betaald CMS systeem bevat vaak functionaliteiten die bij gratis CMS pakketten lastig te vinden zijn. Houd er rekening mee dat bij gratis CMS systemen vaak add-ons noodzakelijk zijn die niet gratis zijn. De kosten die u maakt voor een betaald CMS pakket bespaart u op andere terreinen terug.

Tevens zijn er CMS systemen waarmee u uitsluitend een bepaald type website kunt maken. Neem bijvoorbeeld het startpaginascript. U zult dit voornamelijk voor het maken van een startpagina website gebruiken. Verschillende startpagina’s met een eigen thema zullen op een dergelijke website eenvoudig kunnen worden aangemaakt met zo een script. Een mooie optie van het script is dat u er inkomsten mee kunt genereren door links op de startpagina website te verkopen. Met een CMS pakket wordt het aanpassen van de site dus makkelijker. Een CMS pakket is zowel handig voor mensen zonder technische kennis als mensen die deze kennis wel hebben. Met een beheeromgeving van een CMS systeem is de website aanpassen immers een stuk minder tijdrovend. Programmeurs zullen nieuwe functionaliteiten vaak bovenop een reeds bestaand CMS pakket bouwen. Anders zou de programmeur bij maatwerk ook de functies die al in een bestaand systeem zitten opnieuw moeten programmeren. Men gaat kostenbesparend te werk als men voor een deel ook de reeds bestaande functionaliteiten gebruikt.

U hoeft bijvoorbeeld het toevoegen van een nieuwe pagina niet opnieuw te programmeren. Met een bestaand CMS voegt u binnen een handomdraai een formulier toe aan uw website. Veel CMS systemen hebben de optie om zelf een website template in te laden. Daarnaast zal een met het CMS meegeleverde layout kiezen vaak mogelijk zijn.