Je eigen affiliate website

Wellicht wilt u zelf een affiliate webwinkel beginnen. Via een PHP script kan dat relatief simpel gerealiseerd worden. U zult binnen uw affiliate marketing webwinkel dan producten van derden aanbieden. Er zullen via een zogeheten XML feed dagelijks producten worden ingeladen op uw website.

Het is verstandig om de pagina affiliate marketing webshop door te nemen wanneer u ook een eigen affiliate marketing webwinkel wilt beginnen. Voor een eigen website zijn verder een domein en webhosting nodig. Via FTP kunt u de bestanden op de webserver plaatsen. Tijdens uw eerste bezoek aan uw nieuwe website zal de installatie gestart worden.

Op uw website zullen de afbeeldingen van de producten staan. Ook zullen bij de producten affiliate links staan. Volgt de bezoeker deze link, dan komt hij op de site van de aanbieder. Wordt er vervolgens een sale gerealiseerd, dan verdient u daaraan.

Op het moment dat een sale wordt gedaan die via uw website verloopt, verdient u een affiliate commissie. Via een affiliatenetwerk kunt u achter de adverteerders komen die werken met affiliate marketing. Een affiliate netwerk is bijvoorbeeld Daisycon. De hoogte van de commissie verschilt per campagne, maar dat is per affiliate netwerk in te zien.