Je CMS website laten bouwen

Gebruikt u een website builder en betaalt u daarvoor? Ook dan loopt u tegen beperkingen aan. Het aantal functionaliteiten is sterk afhankelijk van de programmeurs van het platform. Zou u uw website naar een andere website builder willen verhuizen? Het overzetten van de website inhoud kan dan een tijdrovende klus zijn.

U kunt als alternatief gebruik maken van een CMS systeem. Het gebruik van een CMS systeem geeft u een stuk meer mogelijkheden. CMS betekent “content management systeem”. Dat klinkt ingewikkeld maar betekent gewoon inhoudbeheersysteem. Voor meer informatie hierover kunt u Je website laten samenstellen met CMS systeem raadplegen. Het toevoegen van extra functies is bij een CMS systeem mogelijk. Dit geeft u een stuk meer vrijheid ten opzichte van de website builders. Ook noodzakelijk zijn een eigen domein en webhosting. Zowel een domein als webhosting zijn niet heel duur. Voor een domein zal hoogstens 10 euro per jaar worden gerekend. Webruimte kost dikwijls enkele tientjes per jaar. En het komt regelmatig voor dat u voor het eerste jaar behoorlijk weinig hoeft te betalen.

Zou u graag een gratis CMS systeem gebruiken dan is er de optie om te kiezen voor WordPress. Ook moeten er wel bepaalde instellingen worden goedgezet, anders kan uw website eruit vliegen door problemen met XML-RPC. Het gevolg is dat de techniek toch te veel van uw aandacht kan opeisen. Om deze reden is het in de gaten houden van de markt van commerciële CMS systemen verstandig. Dan heeft u niet dezelfde problemen op het moment dat bij WordPress. Het is zo een stuk fijner werken aan uw website.

U voert zeer makkelijk wijzigingen door. Middels een beheeromgeving dat onderdeel is van het CMS voert u een dergelijke aanpassing gemakkelijk door. U komt in het beheergedeelte door in te loggen met uw administrator account. Dat beheeraccount wordt tijdens de installatie aangemaakt. Meestal is het zo dat u de inloggegevens hiervan zelf mag kiezen. In het beheeromgeving kunt u extra gebruikers aanmaken. U kunt dan samen aan de website werken.