Houd je bookmarks online gemakkelijk bij

Links naar uw website kunnen gemakkelijk worden geplaatst op startpagina’s. Uw positie in Google kan met behulp van backlinks worden verbeterd. Er zijn redelijk wat websites te vinden waar u zelf een startpagina kunt maken. Een startpagina site kunt u met een script ook zelf in elkaar zetten.

Over het script waarmee een dergelijke site te bouwen is, staat meer informatie op de pagina Simpel uw favoriete sites beheren. Links naar favoriete sites kan men groeperen binnen rubrieken. Tevens is het mogelijk om bijzondere blokken toe te voegen, zoals een blok waarin u het laatste nieuws aan uw bezoekers kunt tonen. Het betreffende script is niet al te oud. Waarschijnlijk zult u meer van zulke scripts kunnen vinden, maar veel van deze scripts zijn zeer verouderd. Het script maakt de pagina’s responsive, zodat u ook op de mobiele telefoon de website kunt bekijken.

Tijdens de installatie wordt direct een pagina aangemaakt die als voorpagina wordt getoond. Er kunt een rubriek binnen een pagina vullen met links, maar u kunt er ook een speciaal blok plaatsen. Een widget kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het ophalen en tonen van een RSS feed met het laatste nieuws. Een beheerder kan heel makkelijk de kleuren van zijn of haar startpagina veranderen.

Het script kunt u eenvoudig installeren op een webhosting pakket. Het grootste gedeelte van de hosting pakketten zal PHP scripts kunnen draaien. Wilt u extra functionaliteit aan het script toevoegen? Dat kan eenvoudig via de scripttaal PHP.