Het bouwen van uw eigen portaalsite

Het in elkaar zetten van een startpagina website is relatief gemakkelijk. Hiervoor gebruik maken van een startpagina PHP script is een goed plan. Dit script ondersteunt u bij de belangrijkste stappen. Heeft u geen technische kennis, dan nog zult u uw weg met het script kunnen vinden.

Neem het artikel Eigen startpagina door als u meer zou willen weten over het gebruik van een startpagina PHP script. Via dat artikel kunt u weer een link vinden naar een betaalbaar script ter ondersteuning. Een startpagina website opzetten is heel eenvoudig te doen met zo een script. De bedoeling is dat de bestanden naar uw webruimte worden gekopieerd. De registratie van een domeinnaam is ook iets wat erbij hoort.

U kunt een onbeperkt aantal dochterpagina’s aanmaken op uw startpagina website. Daarbij zal iedere dochterpagina in de regel een eigen onderwerp krijgen. De mogelijkheid om zelf het subdomein van een nieuwe dochterpagina in te vullen is erg handig. Het is namelijk mogelijk om belangrijke zoekwoorden in het subdomein op te nemen. Per losse startpagina kunt u verder de belangrijkste zoektermen instellen.

Men kan zich aanmelden voor een nieuw account via een speciaal daarvoor gemaakt aanmeldformulier. Na de aanmelding kan men inloggen met het aangemaakte account. Zodra men is ingelogd, kan men aan de slag met een eigen startpagina. Het gaat niet alleen om links die makkelijk toe te voegen zijn. Het is ook mogelijk om diverse widgets te plaatsen. Per losse startpagina kan een beheerder de belangrijke zoekwoorden invoeren in het beheerpaneel.

Een beheeraccount geeft u niet alleen de rechten om dochterpagina’s aan te passen, maar ook de algemene instellingen van uw startpagina website. Wilt u banners plaatsen die vervolgens op alle pagina’s getoond zullen worden, dan is dat snel geregeld. Ook kunt u de algemene kleurstelling van uw website aanpassen. Het script regelt het koppelen van een verzoek van de browser aan de dochterpagina die op dat moment wordt opgevraagd. De uit de database opgehaalde en getoonde gegevens worden aan de hand hiervan bepaald.