Eigen CMS website laten maken

Heeft u een abonnement bij een website builder, dan nog kan het platform niet alles wat u wellicht zou willen. U kunt niet zomaar iedere functionaliteit toevoegen die u wilt. Heeft u de behoefte om de website over te hevelen naar een ander platform? Het overzetten van de website inhoud kan dan een tijdrovende klus zijn.

Het gebruik van een CMS systeem is een andere optie. Het aantal mogelijkheden is groter als u van een CMS pakket gebruikmaakt. CMS betekent “content management systeem”. Dat klinkt ingewikkeld maar betekent gewoon inhoudbeheersysteem. Voor meer informatie hierover kunt u Een website bouwen raadplegen. Uitbreidingen zijn gemakkelijk toe te voegen aan het CMS systeem. Dit geeft u een stuk meer vrijheid ten opzichte van de website builders. U zult verder webhosting en een domeinnaam nodig hebben. Beiden zijn niet duur. Voor een domein zal hoogstens 10 euro per jaar worden gerekend. Voor webruimte zal het niet meer dan enkele tientallen euro’s per jaar zijn. Maar op het moment dat u prima zoekt zal er ergens reeds een aanbieding zijn waar u het eerste jaar minder dan 10 euro betaalt.

Per pagina zijn de belangrijkste zoekwoorden in te stellen. Het gevolg is dat uw positie in de zoekresultaten van Google beter wordt. Middels de link komt u bij een artikel waarin u zo een CMS systeem kunt vinden. Wilt u toch een eigen HTML template inladen dan zal dat met dit systeem verder mogelijk zijn. Een HTML design kan voor u worden geschreven door een webdesigner. En vervolgens in het CMS systeem gebruiken. Zo geeft u toch weer een uniek tintje aan uw website. Echter zal het CMS pakket tevens worden geleverd met een aantal hedendaagse layouts.

Een aanpassing is zeer makkelijk aan te brengen. Dit kunt u via het beheeromgeving van het CMS systeem doen. U komt in het beheergedeelte door in te loggen met uw administrator account. Uw administrator account wordt tijdens het installeren van de software gecreëerd. Tijdens de installatie heeft u de mogelijkheid een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Het is ook mogelijk om voor derden een account aan te maken en anderen zo toegang te geven. U kunt dan samen aan de website werken.