Een website laten maken

U installeert een CMS systeem op uw webruimte. Doorgaans zal het CMS systeem zijn gemaakt met behulp van de scriptingtaal PHP. Om zo een CMS systeem te gebruiken moet u PHP scripts kunnen draaien op uw webhosting. Met behulp van Uw website laten bouwen kunt u een CMS systeem vinden waarmee u uw website kunt maken en beheren. De mogelijkheid om een database te creëren is wel belangrijk. Het CMS systeem zal niet zelden proberen om gegevens op te slaan in een database. Moet u nog webhosting uitkiezen? Zorg dan voor webhosting waarbij u een database mag aanmaken.

Het grootste voordeel van een CMS systeem is toch wel dat u weinig kennis over de techniek nodig heeft om een website te maken. Zo kunt u bijvoorbeeld uw eigen zakelijke website in elkaar zetten. De technische dingen, die regelt het CMS systeem voor u. Meestal is een eigen HTML template inladen mogelijk. Een HTML template is door een webdesigner te maken. Wilt u geen eigen design gebruiken dan hoeft u daar niet voor te kiezen.

Soms heeft een bedrijf scripts om een website uit de database van het huidige CMS systeem te importeren. Dit is behoorlijk handig indien u overstapt naar een ander CMS systeem. Er kan hierbij sprake zijn van maatwerk. Bijvoorbeeld indien men nu nog een minder bekend CMS systeem gebruikt.

Vanuit het beheergedeelte past u uiterst simpel uw website aan. Verstand van de techniek is hierbij niet echt nodig. De aanbieder zal dikwijls een afzonderlijk installatiescript meeleveren met het CMS systeem. Een taak die het script voor zijn rekening neemt is bijvoorbeeld het plaatsen van de noodzakelijke databasetabellen. Iets anders wat het script voor u doet is het toevoegen van uw beheerdersaccount. De specifieke inloggegevens mag u doorgaans zelf invoeren tijdens de installatie.