Een eigen marktplaats maken

Men kan uitgebreide mogelijkheden in het script hebben ingebouwd. Op uw advertentie website kunt u onder andere de topadvertentie aanbieden. Daaraan kunt u geld verdienen. Men kan dan voor een vast bedrag een bepaald aantal dagen bovenaan staan met de advertentie. De opties kunt u in de regel zelf instellen.

Het is mogelijk om per rubriek een lijst van zoekwoorden en een beschrijving voor de zoekmachines in te voeren. U zult de invoervelden voor de metagegevens vrij eenvoudig in de beheeromgeving kunnen vinden. Op de pagina eigen marktplaats beginnen staat meer informatie over zo een handig advertentie script. Hoe dit precies werkt, hoeft u met het CMS pakket niet te weten.

U kunt dit beheeraccount gebruiken om uw website instellingen aan te passen. Het aantal foto’s dat maximaal bij een advertentie mag worden geplaatst, kunt u zo wijzigen. Heeft u veel schijfruimte op de webhosting, dan kan deze instelling op een hogere waarde worden gezet dan wanneer dat niet het geval is.

Bezoekers hebben de mogelijkheid om via een reactieformulier op een advertentie te reageren. U kunt vanuit iedere advertentie dit formulier gemakkelijk opvragen. Spam wordt daarbij zoveel mogelijk gefilterd en geblokkeerd. Daarnaast kunnen bezoekers melding van verdachte advertenties doen.

Het script bevat verder de mogelijkheid om op advertenties te bieden. Bij het plaatsen van een advertentie, kiest de adverteerder zelf of bieden is toegestaan. De adverteerder zal een e-mail ontvangen wanneer er een bod binnenkomt. De hoogste biedingen worden bij advertenties weergegeven. De adverteerder kan via een formulier eenvoudig contact opnemen met iedere persoon die een bod heeft uitgebracht. Als iemand een bod wil intrekken, dan kan dat ook gemakkelijk. Zowel de bieder als de adverteerder kunnen een bod van de site afhalen.