CMS systeem pluspunten

In dit artikel vindt u meer informatie over het maken van uw website met een content management systeem. Met een content management systeem kunt u eenvoudig aanpassing doorvoeren aan uw site. De losse onderdelen waaruit uw website bestaat, krijgen een eigen beheerscherm in de beheeromgeving. Via deze beheerschermen zijn aanpassingen eenvoudig door te voeren.

De inloggegevens van uw administrator account kunt u zelf bepalen en mag u opgeven tijdens de installatie. De 1e keer dat u uw nieuwe website bezoekt, wordt het installatie script gestart. Dit script bevat verschillende schermen waarin u de gegevens van uw website kunt invullen. Als de installatie klaar is, heeft u de mogelijkheid om in te loggen en aanpassingen te doen.

Meer informatie is te vinden op de volgende pagina: . Het is raadzaam om een CMS systeem in gebruik te nemen. U voorkomt daarmee dat u bronbestanden moet aanpassen. U doet het beheer simpelweg vanuit het beheerpaneel.

De diverse onderdelen van uw website hebben een eigen scherm voor de beheertaken. Via het menu van de beheeromgeving navigeert u eenvoudig naar het juiste scherm. Men heeft elk beheerscherm zo gemaakt dat het wijzigen van het betreffende onderdeel vrij eenvoudig gedaan kan worden. Zo kunt u een nieuwe pagina of een nieuw formulier aanmaken.

Formulieren op uw website zijn zo gemaakt dat ze spam tegenhouden. U zult hierdoor minder spam ontvangen via het contactformulier. De installatie van een CMS systeem is over het algemeen geen rocket science. Meestal zal er voldoende documentatie beschikbaar zijn. De CMS software wordt vaak met een aantal thema’s geleverd waaruit u kunt kiezen.

Via de beheeromgeving kunt u de gegevens voor de zoekmachines instellen. Zo kunt u per pagina een korte omschrijving invullen.