CMS pakket info

Voor een website maken is geen kennis meer nodig van de opmaaktaal HTML. U voert gewenste veranderingen door via het beheerpaneel van het CMS pakket. Dit maakt het beginnen van een eigen website voor iedereen toegankelijk. Wilt u meer over het gebruik van een content management systeem weten, neem dan simpele website door. Ook een zakelijke website is met een content management systeem relatief gemakkelijk in elkaar te zetten. Er is veel keus, vooral als u een simpele website wilt maken. Op de contactpagina van uw site wordt een contactformulier weergegeven. U kunt de velden van het formulier veranderen als u dat wilt. Wanneer hier spam wordt ingevuld, zal het content management systeem dit zoveel mogelijk blokkeren. Zo min mogelijk spam ontvangen is daarvan het doel. Kennis van websites maken is absoluut niet nodig om een CMS pakket te kunnen gebruiken.

Een beheerdersaccount wordt tijdens de installatie van het content management systeem aangemaakt. De beheeromgeving is op een later tijdstip met de inloggegevens van dit account te bereiken. Het mooie van een CMS pakket is, is dat veel onderdelen heel gemakkelijk in uw website te plaatsen zijn zonder te hoeven kunnen programmeren. Het scheelt vooral tijd want het bouwen van een beheer script voor uw website gebeurt niet in 1 dag.

U kunt gebruikersaccounts toevoegen als u dat wilt. Dit is handig wanneer u samen met anderen het beheer van de website wilt doen. Het is dan niet noodzakelijk dat anderen uw inloggegevens gebruiken. Met het account krijgt de ander toegang tot de beheeromgeving. Het kan zijn dat iemand zijn wachtwoord niet meer weet. Instructies voor wachtwoordherstel kan de gebruiker aanvragen via het inlogformulier. Deze instructies ontvangt de gebruiker op het e-mailadres dat aan het account is gekoppeld.