Beheer startpagina

Wilt u een eigen website maken, dan zal het vaak om een reguliere website gaan. Een ander soort website bouwen is ook prima mogelijk. Het kan bijvoorbeeld om een startpagina website gaan. Dat kan met een zogeheten startpagina script. Een startpagina website is eigenlijk een uitgebreide linkverzameling. Gaat het om een dergelijke website die u wilt maken, lees dan eens Eigen startpagina maken door. De startpagina website heeft diverse dochterpagina’s die zijn ingedeeld naar onderwerp. De startpagina is via de rubrieken weer in deelonderwerpen in te delen.

Een aanpassing verrichten aan uw website is heel makkelijk met een startpaginascript. Een bezoeker meldt zich eenvoudig aan voor het maken van een eigen startpagina. Deze aanmelding verloopt via het registratieformulier dat op uw website te vinden is. Na aanmelding kan de bezoeker met zijn gegevens inloggen en een aanvraag voor een nieuwe startpagina indienen.

Ook mag de bezoeker een subdomein invoeren bij het aanvragen van een nieuwe dochterpagina. Heeft een andere startpagina het gekozen subdomein al, dan geeft het systeem een melding weer. U mag dan opnieuw een subdomein bedenken, tot u een subdomein invoert die nog vrij is. U kunt na het aanmaken van de startpagina direct beginnen met het toevoegen van content. Een beheerder kan meerdere pagina’s aanmaken en vullen met content. U mag zelf bepalen welke kleuren u op uw website gebruikt. Via een aantal websites is het mogelijk om tot een kleurschema te komen.

Hoewel u ook gratis een startpagina op bestaande websites kunt maken, heeft een eigen startpagina website voordelen. Uw startpagina wordt niet opeens weggehaald. De beheerder kan bij een andere startpagina website vrij eenvoudig uw dochterpagina weggooien als hij dat wil. Men heeft PHP gebruikt voor het ontwikkelen van het script. Het draaien van PHP scripts is bij veel webhosting pakketten geen probleem. Het is mogelijk om het startpagina script in te zetten voor het genereren van online inkomen.